آنطور که به نظر میرسد، روند توسعه اولین نسخه از پلتفرم اینترنت اشیا گوگل با نام Android Things سرانجام به اتمام رسیده و بایستی در آیندهای نه چندان دور شاهد عرضه گجتهای هوشمند مبتنی بر این پلتفرم باشیم.
هرچند پیش از این نسخه بتای پلتفرم Android Things در اواخر سال 2016 ارائه شده بود، ولی تعدادی از کمپانیها از مدتها پیش شروع به ساخت محصولات مبتنی بر این سیستم عامل کرده بودند. به هر حال گوگل مدعی است که شرکتهای الجی و iHome به زودی از گجتهای هوشمند مبتنی بر این پلتفرم رونمایی خواهند کرد و در ماههای بعدی نیز شاهد عرضه نمایشگرهای هوشمندی از سوی الجی، لنوو و JBL خواهیم بود که از Android Things قدرت گرفتهاند.
پلتفرم اشیا گوگل زیر ساخت تولید آسان گجتهای همیشه متصل به اینترنت را فراهم میکند و هرچند هنوز به طور دقیق مشخص نیست که وجه تمایز آن نسبت به سایر پلتفرمهای مشابه همچون IoT ویندوز 10 چیست، با این حال میتوان پیشبینی کرد که شیوه دسترسی به دستیار صوتی Google Assistant یا تبادل اطلاعات از طریق Cast به طور پیشفرض در Android Things تعبیه شده باشد.
توجه داشته باشید که دستگاههای مبتنی بر Android Things لزوماً یک گجت اندرویدی مانند گوشیهای هوشمند نیستند و نباید انتظار اجرای اپلیکیشنهای اندرویدی را از آنها داشت. گوگل تصریح کرده که این پلتفرم صرفاً نقش زیر ساخت تبادل اطلاعات میان گجتهای همیشه متصل به اینترنت و سرورهای این شرکت را بازی میکند. همچنین این شرکت وعده داده است تا حداقل سه سال بهروزرسانی OTA را برای نسخههای رسمی اندروید اشیا تضمین کند. هرچند تولیدکنندگان میتوانند به عرضه بهروزرسانی نرمافزاری برای دستگاههای خود پس از سه سال نیز ادامه دهند.
گوگل همچنین همزمان با رونمایی از اولین نسخه این پلتفرم، از پشتیبانی برخی از ماژولهای سخت افزاری ویژه اشیاء همچون SDA624 کوالکام و MT8516 مدیاتک خبر داده است. به نظر میرسد پس از گجتهای پوشیدنی، بازار گجتهای همیشه متصل به اینترنت حوزه جدیدی است که غولهای فناوری برای رقابت بر سر آن سرمایه گزاری کردهاند و بدون شک در سالهای آینده منتظر پیشرفت چشمگیری در این دستگاهها خواهیم بود.